Waarschijnlijk is dit voor iedereen wel logisch, maar toch wil ik nog een keer benadrukken dat ik niet in staat ben om alle problemen en situaties (gelijk) op te lossen. Ik heb helaas geen toverstafje die ik even kan zwaaien en soms vereist het hard werken voor de mens in een situatie voordat er echt iets veranderd.  Het is belangrijk dat je de voorwaarden even goed leest, voordat je contact met me opneemt. Weet van tevoren dat je (ook) naar je mezelf moet gaan/kunnen kijken. En dat is soms enorm confronterend, en dat is ook oké. Soms voel je misschien wat weerstand; “nee hoor, bij mij doet de hond zoiets niet”. En als het dan toch gebeurd dan ligt het aan het diertje, of aan een ander mens. Je kan soms enorm op ‘slot’ schieten, waardoor op dat moment ook de meeste mogelijkheden even van de baan zijn. En dat mag, want die gevoelens zijn er niet voor niets. Ze komen ergens vandaan en gaan ergens over. Zolang je ze voor jezelf maar toestaat en er iets mee doet. Dan kan je verder komen denk ik. Ik heb zelf ruim 4 jaar intensieve traumatherapie gevolgd en geloof me, ik heb verschillende fases wel tig keer doorgemaakt. En uiteindelijk weet ik nu waar ik het voor gedaan heb. Het is soms absoluut niet makkelijk, maar weet dat in de meeste gevallen er iets goeds en moois voor in de plaats kan komen.

Dan even over opleidingen die ik gevolgd heb. Op dit moment heb ik een aantal Amerikaanse cursussen gedaan in dierentraining. Nog niet via een in Nederland erkende opleiding. Deze cursussen heb ik online gevolgd aan de Academy van Ian Dunbar en ze wel allemaal met succes en certificaat afgerond. Ik kan oprecht zeggen dat ik enorm veel ervaring heb opgedaan in contact met mensen en dieren. Wat het contact met mensen betreft was dat meestal niet heel fijn of gelijkwaardig contact, maar uiteindelijk heb ik er wel heel veel van geleerd. Voornamelijk wat ik wel en niet bij mij vind passen en hoe ik mezelf heel kan houden in contact met een ander. Deze ervaringen en mening en kijkwijze wil ik nu heel graag inzetten om andere mensen een stuk(je) op weg te helpen.

Hoewel ik liever en hoofdzakelijk wil gaan werken met connectie tussen mens en dier, kan ik er denk ik niet omheen dat ik af en toe ook hele waardevolle dingen kan betekenen voor alleen het mens op dat moment. En dat is ook oké.

Ik vind eerlijkheid en openheid een van de allerbelangrijkste waarden, en dat is meteen ook een van de weinige en moeilijkste voorwaarden die ik wil stellen voor mijn diensten. Als je ervoor kiest om van mijn diensten gebruik te maken, wil ik wel graag dat je als mens openstaat om ook en waarschijnlijk vooral naar jezelf te kijken. En misschien denk je dat je dat wel kan, en kom je er halverwege achter dat die ruimte er eigenlijk helemaal niet is (op dat moment). En dat is ook oké. Of misschien denk je van te voren dat je die ruimte niet hebt, maar kom je er halverwege achter dat het er wel degelijk zit. Het vergt best wel wat moed en dapperheid om jezelf te bekijken, want soms kom je erachter dat je bepaalde dingen beter anders kan bekijken of uitvoeren en dat is niet altijd even makkelijk om te accepteren of te veranderen. Maar ik denk dat dat wel iets heel belangrijks is waar ik mee kan werken. Een dier lijkt dat namelijk uit instinct al te doen. Ik geloof dat de mensheid al minder en minder is gaan kijken naar zichzelf, en in plaats daarvan het al vaker en vaker afschuift op iets of iemand anders als er zaken tegenzitten of dingen niet gaan zoals men wil. Want dat is een snelle en makkelijk ‘oplossing’ voor wat er dan ook maar voor je voeten komt op dat moment.

Naast dat ik deze sterke manier van omgaan met leven altijd al in mezelf gezien en gehoord heb, zijn Monty Robberts en Ceasar Milan mijn grote voorbeelden geweest. Zoals zij met dieren omgaan is precies wat ik voel en belangrijk vind. Jaren geleden hebben mijn man en ik een show van Monty Robberts bijgewoond en we vonden het ontzettend indrukwekkend, hoe hij met paarden om ging en hoe de dieren reageerden.

Ik hoop dat ik veel moois kan betekenen voor een ieder die graag een diepere, eerlijkere en meer oerkracht contact wil krijgen met zijn of haar dier. En ooit zou ik wel graag in Nederland erkende diploma’s willen behalen in de hiervoor nuttige vakgebieden, puur omdat ik ook kennis enorm waardevol vind en er altijd voor opensta om meer te leren. Maar tot die tijd wil ik graag werken van uit mijn waarden, ik hecht er heel veel waarde aan als ik iets goeds kan betekenen voor dier en baasje